به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، علی رمضانی امروز یکشنبه در نشست خبری دومین جشنواره فرهنگی و هنری معلمان هنرمند کشور که به میزبانی شیراز برگزار می‌شود، با بیان اینکه چرخه فرهنگ و هنر در کشور معیوب است، افزود: یکی از ضعف‌های جدی که در این رابطه داشتیم، این بود که پیوندی میان دانش‌آموز، خانواده، رسانه و اصحاب فرهنگ و هنر و آموزش و پرورش در این خصوص وجود نداشت.
مدیرکل دفتر فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تدوین و تهیه کتاب «راهکارانه» این چرخه معیوب را جست‌وجو می‌کند، اظهار کرد: کتاب یاد شده نقشه راهی است که بدین منظور تهیه و تدوین شده است.
رمضانی با تاکید بر اینکه بیش از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نخستین دوره جشنواره فرهنگی و هنری معلمان هنرمند شرکت کردند، تصریح کرد: میزان استقبالی که از این رویداد صورت گرفته است، اهمیت این فعالیت برای خانواده‌ها دست‌کم در دوران کرونا را نشان می‌دهد.
وی با این حال عنوان کرد: آمورش و پرورش نمی‌تواند به تنهایی برای دانش‌آموزان مهارت ایجاد کند. بنابراین در این حوزه معلمان اگر ورود پیدا نکنند، این چرخه اصلاح نمی‌شود.
به گفته مدیرکل دفتر فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، تا پیش از برگزاری چنین جشنواره‌ای حتی نمی‌دانستیم چند معلم هنر داریم. شناسایی معلمان هنرمند به‌منظور گماردن مربیان در کانون‌های فرهنگی و هنری یکی از اهداف کلان این رویداد ملی است.
رمضانی دلیل سپردن میزبانی این جشنواره به شیراز را پیشینه فرهنگی و هنری این شهر عنوان کرد و گفت: سال گذشته علی‌رغم جولان ویروس کرونا، این جشنواره به خوبی در استان فارس برگزار شد. امسال نیز برپایی جشنواره به‌طور کامل به استان فارس محول شد و دبیرخانه دایمی آن در استان فارس است. همچنین دبیران جشنواره هم از این استان انتحاب می‌شوند چون اعتقاد داریم که استانی هنرمندپرور است.
 مدیرکل دفتر فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش به نتایج کلان این رویداد اشاره کرد و گفت: ۳ سال است که وزارت آموزش و پرورش متهم به ۲۰۳۰ نشده است.
وی در خلال این نشست خبری با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش در حوزه کتاب اولین دوره جشنواره معلمان مولف را برگزار کرد، افزود: ما معلمانی داریم که نویسنده هستند و نیاز است از این ظرفیت استفاده شود.
رمضانی با یادآوری اینکه بیش از ۶ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره معلمان مولف در استان تهران رسید، اعلام کرد: شعار جدی ما این است که محور مدرسه و معلم باشد.
فرهاد اسماعیلی، مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس نیز در این نشست برگزاری جشنواره معلمان هنرمند را گنجینه‌ای از هنر دانست که باید کشف شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته به دلیل کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، نتوانستیم از ظرفیت معلمان هنرمند استفاده کنیم، بنابراین ظرفیتی که پارسال به واسطه این جشنواره کشف شد، امسال مورد استفاده قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: جشنواره معلمان هنرمند با 52 رشته (ادبی 7 رشته، نقد 3 رشته، رسانه و فضای مجازی 4 رشته، هنرهای آوایی 4 رشته، هنرهای نمایشی 8 رشته و هنرهای تجسمی 22 رشته) برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: رونمایی از چهار کتاب آثار برگزیده نخستین جشنواره معلمان هنرمند کشور در شیراز در کنار حضور برخی چهره‌های فرهنگی و ادبی کشور از برنامه‌های مراسم افتتاحیه است.
یادآور می‌شود، آیین افتتاحیه نخستین جشنواره معلمان هنرمند کشور با حضور مدیرکل دفتر فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش و مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس در آرامگاه حافظ برگزار شد.